30 abril, 2024

[7.1] MARÇ 2020 / LA PANDEMIA DEL CORONAVIRUS SARS-CoV-2 = COVI-19 / DELS DIES I LES NITS CONFINATS A LA LLAR… [SETENA PART – 1]

[7.1] LA PANDEMIA DEL CORONAVIRUS SARS-CoV-2 / COVI-19

DELS DIES I LES NITS CONFINATS A LA LLAR…

PRIMAVERA – MARÇ DE 2020

És de precís consignar en aquesta aplicació informàtica del WEB-BLOG casolà, que utilitzo per expressar els meus pensaments i sentiments, el desastre mundial que un virus precisament d’una alta qualitat de bellesa, tal i com es presenta des de l’electrònica observació microscòpica, talment comparada per al profans en la matèria, com els inquiets i brillants cristalls de les figures formades per la juguesca calidoscòpica.

I en són moltes les informacions que sobre el tema arriben a dojo dia rera dia. Tant des del poder polític com de la comunitat científica, a banda dels articles periodístics de més alt o baix nivell, així com de les tertúlies d’opininadors sobre aquesta eventualitat, sesgades unes, encertades altres, totes en fase de recerca sense que ningú hagi arribat encara a l’objectivitat o comprensió global del tema -cosa ben desitjable-, però a les beceroles malauradament de tot plegat.

Així, doncs, dividiré aquest tema de caire mundial en diversos aspectes per tal de deixar-ne constància, així com els avatars de la pandèmia i les conseqüències que se’n deriven per a tota la comunitat internacional. Fins i tot, cadascun dels set temes tindrà el seu espai personalitzat en aquestes planes per tal que la seva lectura sigui de molt més fàcil recorregut.

En referència al setè tema, aquest n’és el títol del seu contingut:

[7.1] DELS DIES I LES NITS CONFINATS A CASA / MARÇ 2020

Nogensmenys, la temàtica que comprèn la presentació del diversos capítols apareix determinada així: 

1. LA DIFERENCIACIÓ ENTRE ELS CONCEPTES D’ENDÈMIA, EPIDÈMIA I PANDÈMIA

2. LA HISTÒRIA DELS VIRUS I LLURS INFECCIONS VIRALS / LES VACUNES PROTECTORES / ELS BACTERIS

3. EPIDÈMIES TRANSFORMADES EN PANDÈMIES QUE LA HUMANITAT HA SOFERT EN LA SEVA HISTÒRIA

4. EL CORONAVIRUS «COVID-19»

5. EL PERQUÈ DEL CONFINAMENT O LLARGA QUARANTENA

6. RETALLS DE DIARIS I SETMANALS SOBRE LA PANDÈMIA DEL CORONAVIRUS /  COVID-19

7. DELS DIES I LES NITS CONFINATS A LA LLAR EN EL MES DE MARÇ 2020

7.1 DELS DIES I LES NITS DEL «CONFINAMEMT» VISCUT A L’AIXOPLUC DE CASA…

13.03.20 BON DIA…!

 

 

 

 

 

 

 

 

13.03.20 BONA NIT…!

14.03.20 BON DIA…!

14.03.20 BONA NIT…!

15.03.20 BON DIA…!

15.03.20 BONA NIT…!

16.03.20 BON DIA…!

16.03.20 BONA NIT…!

17.03.20 BON DIA…!

17.03.20 BONA NIT…!

18.03.20 BON DIA…!

 

18.03.2020 BONA NIT…! Des del 15 de març d’enguany fins avui han passat dotze dies. Som a l’any 2020 del segle XXI en què el progrés semblava portar avantatge en tots els terrenys de la ciencia i de la tècnica…

…I vet aquí que un malastruc virus microscòpic -anomenat Coronavirus / COVID-19-, ha posat en marxa un impredictible estat d’alerta a tot l’Estat espanyol que, entre altres mesures centralistes, ha propiciat un sobtat i fortuït confinament a les nostres llars familiars «sine die«, a causa dels cruels i vertiginosos estralls a la població desprevinguda i indefensa d’aquest contagi malaltís i pandèmic.

És dijous 19 de març abans d’anar a dormir. I tot cercant alguna foto simbòlica, M’ha cridat l’atenció aquesta fotografia perquè, essent ja fosca nit i acomboiada de desdibuixades tenebres, sembla talment que la flor busqui la claror de la llum com ara nosaltres que, emboscats en un moment de negror, maldem per retrobar la il·luminació de tots els colors de l’Arc de Sant Martí com un senyal d’esperança. Però cal l’esforç de l’acceptació d’aquests moment de dificultat en què ens trobem i adaptar-nos-hi, encara que sense obviar l’esma de la resiliència per tal de no defallir i mantenir ben centrat el nostre capteniment…! MOLT BONA NIT…!

19.03.2020 BON DIA…! I si ahir a la nit parlàvem de la resiliència per no defallir i mantenir ben centrat el nostre capteniment, en començar a escampar-se les clarors del nou dia, ens acompanya una altra fotografia que malda per transmetre’ns una imatge d’una delicada feblesa -flors de camp o de bosc que la sevas duració no aguanta pas tot un dia- de tot plegat perquè el dissortat virus segueix escampant-se arreu, a tota velocitat i trobant estatge accessible i confortable en els cossos de la gent gran i de qui no se li comporten com cal les seves insegures i enbadocades defenses.

Són ja quasi dues setmanes de confinament i tant de bo tot pogués anar a millor. tot i això, confiem en la solidaritat dels qui treballen aferrissadament en l’àmbit de la sanitat -des dels metges que investiguen als que estan al costat dels malalts, infermers i infermeres i personal de feines de neteja-, així com tots nosaltres que per responsabilitat personal i social hem de fer estada arraraulits casa. QUE TINGUEM UN MOLT BON DIA…!

19.03.2020 BONA NIT…! Aquest matí, diuen els mitjans de comunicació, sembla que a Singapur -la notícia ve de l’asiàtic llunyà- ha tret el nas per entre els núvols de la terra una  prou gran càpsula d’Ovni gegant inesperadament…i per això, abans d’anar-nos-en a dormir en aquesta nit estrellada, res més oportú que haver trobat una inverosímil fotografia en què un astronauta de la nostra terra i ben equipat s’hga entretingut en pintar amb un spray galàctic una lluna de llavis somrients i ulls sornaguers.

Així que no s’hi val d’espantar-se massa, ni per l’Ovni ja desaparegut, ni per la presència múrria de la lluna idealitzada aquesta nit, vestida de negra i amb pinzellades grogues. I això, perquè malauradamnent, el minúsculíssim Covid-19 que ni riu, ni està per bromes i molt menys, jugant a tocar i parar, no es deixa controlar de cap manera per ningú i, en conseqüència fa més por que la fanfarria rodona de la lluna burlesca, però somrient enmig de la nit…!

Tant de bo que la bona influència d’aquest planeta que tenim sempre a prop i que vetlla les nostres nits ens protegeixi durant i ens lliuri de qualsevol mal. Amén. BONA NIT A TOTHOM…!

28.03.2020 BON DIA…! En aquesta primavera ja prou avançada a redòs del seu circular viatge que la natura li’n proporciona compassadament quan el feixuc hivern ja tomba a retirada, es veurà aquest any, com molts d’altres hi ha hagut, accelerada en una hora endavant, encara que a molta gent no els agradi…

Un rellotge dels d’abans, jaient a l’herba fresca i matinerade, ens recorda que el proppasat dia 20 de març va començar l’equinocci de primavera i pocs dies després com n’és habitual -aquesta nit en concret- caldrà fer el canvi d’hora d’estiu i els nostres rellotges, a la matinada d’aquest darrer diumenge que s’escau en el  29 de març, es veuràn trasbalsats a les dues de la matinada empesos a realitzar una cabriola fins al buit de les tres.

Uns, en aquesta pirueta nocturna de les agulles dels rellotges, ens parlen d’avantatges en el procediment i d’altres només d’inconvenients. En realitat el millor seria respectar el descans i no moure res perquè, no haver de canviar res perquè, entre d’altres despropòsits hi ha qui té constatat en aquest canvi, efectes nocius per a la salut i desgavells a dojo…

… Sigui el que sigui, jo estic que hauríem de regressar cap als costums de les antigues civilitzacions -com la aciençada egípcia i la pragmàtica romana-, que dividien el temps de llum solar en dotze hores d’igual durada. Si ho provéssim ens n’adonaríem que durant l’estiu les hores de llum serien més llargues. Doncs, parlant de la durada lluminària, QUE TINGJUEM UN BON I LLARG DIA DE LLUM…!

29.03.2020. BONA NIT…! La fotografía d’aquesta nit se’ns presenta ben il·luminada com, generalment ho és Barcelona, bellíssima i circumdada d’entre el Tibidabo estant esplendorós i amatent, fins a la Mediterrània costanera i, des del turó prou vistòs de Sant Pere Màrtir i la seva antena altívola amb una munió de poblacions ajagudes a la seva falda, plenes a vessar i metropolitanes, fins a la serralada litoral del Maresme amb la seva badalonina agermanada i pobles mariners alegres i propers.

És una magnifica visió d’una ciutat nocturna expressament preparada així perquè avui penso donar-vos tot seguit una bona notícia. Fixeu-vos-hi: a mitjanit podrem baixar al carrer a donar un tomb després ja d’uns llargs dies de confinament. És la concessió generosa que el govern central ens fa després d’haver-nos confinat a tots, llevat dels serveis essencials. Es tracta que quan siguin les dues de la matinada podrem sortir de casa a estirar les cames al carrer durant una hora…

Una hora…? Però què dic…! Si a les tres puntualment hem de tornar a pujar escales amunt…! No ens hauràn enganyat una altra vegada…? I tant que sí…perquè no cal ni que obrim la porta per sortir a gaudir d’aquesta imaginària passejada ja que, en un no res, en arribar les dues hores immediatament s’acoblaràn amb les tres de tots els rellotges -mecànics i digitals-, en una fracció imperceptible i d’alçada temporal de 0’ooo.000.000.000.000.000.000.001 yoctosegons. I davant d’aquesta quantitat tan misteriosament elevada i impensable de poder comptar…, per tal de no marejar-nos i caure escales avall, si és que il·lusòriament havíem intentat la sortida nocturnal, DIGUEM-NOS JA BONA NIT I QUE EL DESCANS APAIVAGUI EL NOSTRE POSSIBLE RODAMENT DE CAP…!


29.03.2020 BON DIA…! Superat el possible rodament de cap amb el descans de la nit, un nou dia somriu de bat a bat. A partir d’avui hi haurà, sortosament, més hores de sol perquè el canvi d’hora ja s’ha realitzat. Qui no es conforma és perquè no vol…!

Recordem, doncs, que aquesta matinada -entre somnis nocturs- s’han avançat les manetes del rellotge. Quan vaig estudiar filosofia aprengué de la mà d’Aristòtil que el temps era el «númerus motus«. És a dir, «la mesura del moviment«. Per sempre més en vaig quedar fascinat. I en tant grau d’enlluernament que encara em dura quan contemplo un rellotge que, en definitiva, són els instruments de precisió que serveixen per mesurar i indicar el pas del temps. Usats des de l’antiguitat, la gradació d’exactitud de les seves mesures ha augmentat espectacularment en l’últim segle de menys a més:

Rellotges de sol, rellotges de sorra, rellotges mecànics de tot tipus, rellotges de pèndol, rellotges de butxaca, rellotges de polsera, rellotges de pared, rellotges de campanar -minuteres, despertadors i cronòmetres-, rellotges analògics, rellotges digitals…, sense oblidar-me del rellotge atòmic que és tan exacte que té un marge d’error de només un segon cada 30 milions d’anys.

Aquest sistema horari que utilitzem té com a característica que els dies d’estiu, en ser de major durada que els dies hivernals, posseeix hores de transició temporal de major longitud. Mentre que a l’hivern, en tenir un menor arc diürn, la línia que recorre el sol sobre l’horitzó o des de l’alba fins a l’ocàs, fa que les hores siguin de menor interval.

Es té notícia de l’ús d’aquesta divisió del temps des d’èpoques molt llunyanes:

  • Unes, fins i tot, anteriors a la cultura babilònica.
  • D’altres, en saben com l’astronomia egípcia emprava dos formats de mesura del temps: leshores diürnes i les nocturnes.
  • La Bíblia, fins i tot, esmenta les hores emprant aquest sistema transitori de la nit i del dia (Mt.20,1-15) en la paràbola dels treballadors de la vinya.
  • L’ús nocturn i diürn per mesurar el temps es va estendre al llarg de la mediterrània i arribà a Grècia.
  • També els romans empraren aquest sistema horari portat des d’Egipte i Grècia.
  • Tanmateix, a l’edat mitjana es van re-interpretar les hores, a causa de la construcció dels rellotges solars, en una nova  sistematització horària per regular la vida monàstica i d’oficis religiosos convertint el temps en hores litúrgiques o canòniques que encara avui coneixem: hora prima, hora tercia, hora sexta, hora nona, hora de vespres i hora de completes.

El pas del temps tot ho soluciona, es diu i avui n’hem parlat a bastament. I potser es comença a veure ja una imperceptible escletxa de llum per on s’escapa un senyal indicatiu que la pandèmia viral sembla entrar en fase de superació. Ens ho diuen els mitjans de comunicació. Hi ajudarà el confinament total que arriba, malgrat arriba tard, arriba perquè no s’escampi tant la malaltia. tant de bo…! El paradigma dels arbre morts a l’hivern, que amb el pas rigorós del temps reneixen generosos a la primavera plens de vida i de magnificiència, ens ha d’esperançar. QUE TINGUEM, DONCS, MOLT BON DIA…!

 

29.03.2020 BONA NIT…! Carpe diem…! Fins demà…!

Sembla una contradicció el que en desitjar «bona nit» se m’hagi escapat la locució «carpe diem«. Però resulta que el dia té una duració de vint-i-quatre hores i, per tant, si bé l’aprofitament del dia és cosa diürna, també la nit esdevé cosa preuada perquè el descans nocturn no es pot obviar i el dormitar facilita l’estar ben despert de dia.

«Carpe diem«..! Una expressió llatina que significa «aprofita el dia«. Un tema recurrent en la literatura occidental com exhortació a no deixar passar el temps que se’ns brinda sense gaudir-lo, o a gaudir dels plaers de la vida i deixar de costat el futur, que és incert…

… però més incertesa que aquesta de viure impensablement enclaustrats un dia i un altre a causa d’un virus de ben segur que no se’ns havia pas passat per la imaginació del nostre cervell com una realitat present i malastruga que no és en aquest moment cap somni d’horrors.

Així, doncs, el «carpe diem» podem traduir-lo com «aprofita el moment» o «viu el moment». És a dir, «aprofita l’oportunitat i no esperis a demà«, així com també, en el sentit «d’aprofitar tota la nit» per tal de:

  • «Aprofitar demà el dia«…
  • “Aprofitar la vida que són dos dies”… 
  • “Aprofitar les capacitats personals perquè la vellesa tot ho encalça o empaita”…

…jo us desitjo a tots els qui em llegiu aquesta nit un bon descans nocturn perquè demà, en despertar-vos, tingueu un bon dia de tal manera que despreocupant-vos una mica de la pandèmia que ens té relligats, també hi poseu una mica de distracció i diversió en les coses de cada dia sense tenir por del que pot esdevenir en el futur. GOOG NIGHT I A DORMIR PLÀCIDAMENT…!

30.03.2020 BON DIA…! En començar avui el nou dia recordo que ahir parlàvem del «carpe diem» en la foscor de la nit i n’extreiem reflexions agosarades sobre la importància d’aprofitar també la nit per poder gaudir d’un bon dia. I, de fet, és així perquè és el dia -quan s’està despert i amb vigoria- el moment més escaient per posar en pràctica el contingut que es despèn de l’Oda d’Horaci… Sí, d’Horaci, perquè n’és ell l’autor d’aquesta famosa locuació que ha fet fortuna entre nosaltres.

Ara em ve a la memòria que, potser per l’escenari de les ombres que dibuixen les teranyines de la nit, no vaig comentar-vos res d’Horaci. I és que el «carpe diem» és un dels tòpics horacians, ja que va ser el poeta llatí Horaci qui va utilitzar per primera vegada aquesta expressió precisament a l’Oda 1,11 quan va escriure amb exquisida mètrica poèticael verset de tots els gaudis:

«Carpe diem quam minimum credula postero» = «Aprofita el dia, no confiïs en el demà«. I si en aquest poema d’Horaci, el poeta al·ludeix i aconsella a Leuconoe, filla de Neptu i Telmiste -vaja noms mitològics ens han aparegut en aquest moment-…, que visqui al dia, havent arribat tots nosaltres sans i estalvis a les clarors del dia d’avui, esforcem-nos per gaudir aquest nou dia sense massa preocupació per al demà. AIXÍ, DONCS, QUE TINGUEM UN MOLT BON DIA…!

30.03.2020 BONA NIT…! Demà serà el darrer dia del mes de març. I ja portem confinats / confitats a casa dues setmanes llargues…

Esgotat i cansat aquest «març marçot que mata la vella i a la jove si pot» ja portem confinats dues setmanes llargues. Per això que en aquest bona nit el meu pensament se’n va a comptar els números del calendari amb la dèria d’escrivir-los a la paret, com fan els presoners a les garjoles, per celebrar el dia de la seva llibertat…

Els presos tinc al cap durant aquesta pandèmia…tots els presos…! Un altre tema que exigeix una reflexió molt profunda per saber en quines condicions es troben davant de la pandèmia. I, sobre els presos polítics, he de deixar constància de la infàmia amb què el Tribunal Suprem ha amenaçat de prevaricació als qui han estudiat les possibilitats legals perquè puguessin reunir-se amb llurs famílies a la seva llar, si se’ls concedeix la gràcia de la llibertat provisional… Nec nominetur in vobis…! No hi ha paraules i molt menys humanitat, sinó revenja profunda, càstig cruel…!

…I si és veritat que per a nosaltres el confinament se’ns fa com una dura i granítica pujada, certament aquest enclaustrament a causa de la pandèmia no té res a veure amb la duresa que pateixen -un dia i un altre despiatadament i inhumana- la privació de llibertat en qualsevol presó del món. I aaixò, malgrat haver de seguir comptant números sense saber quan arribarem al seu final. BONA NIT TINGUI TOTHOM…!

31.03.20. BON DIA…! Des de les finestres de casa veiem com la primavera va creixent…!

També ens n’anem acostant al pic del coronavirus, però encars ens queden dies de confinament mentre la dedicació i el servei sanitari extrem resten implicats en la seva àrdua tasca, la investigació del savis s’accelera a tota potència i els exemples de tota la bona gent arraulits a casa ho demostra la solitud que hi ha als carrers…!

Tant de bo que la pluja que s’acosta netegi el virus que encara corre i aviat puguem abraçar-nos sense impediment… !

Aquests dies arriben per la xarxa moltes opinions. Jo suposo que aquesta que us adreço n’és una més i esgarrifa.

Ara bé, penseu que, segurament, es tracta d’un fake news…i aquesta circumstància em dona ocasió per dir-vos que vigileu i no us empasseu tot el que els diferents altaveus de les xarxes anuncien. A més a més, atès que hi ha temps sobrer l’encetar el dia amb l’obertura de la lectura pot ser molt profitós. QUE TINGUEU UN BON DIA…!

«El Coronavirus ha viajado por todo el mundo desde Wuhan, pero no llegó a Beijing (Pekin) o Shanghai. ¿Alguien puede explicar eso?
Hay tantas preguntas…! Después de todo, dónde comenzó fue en China y el mercado de valores chino no colapsó, pero los mercados estadounidense y europeo sí lo hicieron y cuando esos mercados colapsaron, los chinos compraron en grande.
Todos los caminos conducen de regreso a China:
  •  1. ¿Crearon un virus para el cual ya tenían un antídoto?
  • 2. ¿Difunden a propósito el virus para obtener beneficios económicos?
  • 3. Hay una clara demostración de eficiencia puesto que construyeron hospitales en pocos días.  ¿Tenían preparados los proyectos y estaban ya organizados, con el pedido del equipo, la contratación de mano de obra, la red de agua y alcantarillado, los materiales de construcción prefabricados y el almacenamiento en un volumen impresionante? Todo sucedió muy rápido.
  • 4. ¿Causaron el caos en el mundo, comenzando por Europa y el resto de los mundos occidentales 0 diezmaron rápidamente las economías de docenas de países?
  • 5. ¿Detuvieron las líneas de producción y fabricación en fábricas y la producción primaria en docenas de países?
  • 6. ¿Causaron la caída de los mercados bursátiles y luego compraron acciones, bonos y compañías a precios de ganga?
  • 7. Rápidamente obtuvieron el control de la epidemia en su país. Después de todo, ¿ya estaban preparados y nunca estuvo realmente fuera de control?
  • 8. En todo esto, lograron bajar el precio de los productos básicos, incluido el precio del petróleo.
  • 9. Ahora están volviendo a la producción en masa mientras el resto del mundo está parado.
También téngase en cuenta lo rápido que se activaron los sindicatos chinos para ir «acaparando» las compras de la carga del autobús a los centros comerciales regionales en toda Australia, despojando a nuestros estantes de papel higiénico y alimentos básicos. 
Sucedió antes de que la mayoría de nosotros supiéramos lo que estaba sucediendo, incluso antes de que supiéramos qué era el Coronavirus.
PD: Lea el libro de los coroneles chinos Qiao Liang y Wang Xiangsui, de 1999, «Guerra sin restricciones: el plan maestro de China para destruir América«, en Amazon.  Todo esta ahí.
Vale la pena reflexionar. Sólo piensa en esto:
  • ¿Cómo es que Rusia y Corea del Norte están casi totalmente libres de Covid-19?  Porque son firmes aliados de China. Los casos más bajos reportados de Covid-19 son de estos 2 países.
  • Por otro lado, Corea del Sur / Reino Unido / Italia / España y Asia se ven gravemente afectadas. ¿Y cómo es que Wuhan se halla repentinamente libre del virus mortal?
China dirá que sus drásticas medidas iniciales que tomaron fueron muy severas y que Wuhan fue cerrado para contener la propagación a otras áreas.  Estoy seguro de que están utilizando el antídoto del virus que ya estaba disponible antes de que lo liberaran.
¿Por qué Beijing no se vio afectado en absoluto?
Y otro hecho interesante. El presidente de China, Xi Jinping, visitó Wuhan en el pico del brote, ¿por qué se puso una simple máscara facial RM1 para visitar esas áreas afectadas?  Como presidente, ¿no debería haber estado cubierto de pies a cabeza con un traje de materiales peligrosos?  ¿Quizás porque ya le habían inyectado el antídoto no había necesidad de preocuparse?
No hay duda de que se trata de una guerra biológica. Y el mundo aparecerá diferente cuando se calme esta crisis. China realmente se apoderará del mundo».

31.03.20 BONA NIT…! Avui el mes de març -que en llatí es deia martius, nom que derivava del del déu Mart– ens aclucarà els ulls i l’abril -que el seu nom en llatí era aprilis, format a partir d’Apru, nom etrusc de la deessa grega Afrodita– ens despertarà.

Els estudis sobre el cel nocturn han tingut un lloc en les cultures ancestrals i en les modernes:

En el passat, per exemple, els agricultors observaven el cel nocturn com calendari o guia per realitzar les collites. Altres cultures han realitzat, al llarg de la història, representacions de les constel·lacions d’estrelles, associant-les a llegendes i mitologias sobre les seves deïtats.

Mentrestant mireu, si podeu, comptar els estels que hi ha en aquest tros de cel estrellat. És certament impossible. Però, així com la bòveda celeste estrellada rodola amb tots nosaltres, compassada i immensa, també el meus desitjos, perquè tot vagi a fi de bé i no prnguem mal, són tan grans com el cel estrellat que camina cap a l’infinit. MOLT BONA NIT…!

01.04.20 BON DIA…! «Abril aguas mil«, per allò de les pluges a dojo o de mullena a bots i barrals…

…Però això succeïa quan el temps es mantenia equilibrat seguint el curs normal de la seva pròpia natura. No com ara que tot sembla transtornat pels diferents agents que, amb la seva toxicitat, la malmeten amb una regressió infinitessimal  com es ben conegut a causa de:

  • Els efectes hivernacles,
  • La contaminació atmosfèrica,
  • El deteriorament de la capa d’ozó,
  • L’amuntegament de residus perillosos…

…i tota mena de brutícia imperant…! Veurem si les pluges d’abril -i tant de bo sigui així- netegen o no l’ambient i se n’enduen el microscòpic polsim del virus que tenim aspergit arreu…

Dia, doncs, en aquest començament d’abril de quedar-se a casa. amb confinament o sense, i amb una tassa vermella d’advertiment pel moment perillós i incert que vivim i ben plena de café calent i ben carregar per fer front o superar les exigències del moment.

Dia de pluja, dia de quedar-se a casa. I com que ja ens hi hem acostumant, això no crec que ens costi massa respectar. Però si hem de ser sincers, el donar un tomb pel carrer, el contemplar les flors naixents, l’escoltar el dolç piulejar dels ocells i la remor del brugit de la canalla, també faria goig i ens aniria bé.

Per tant, desitjo vivament sortir quan més aviat millor d’aquest túnel i contemplar la verdor de la primavera amb tota la seva esplendor. QUE TINGUEM UN BON DIA…!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *